fbpx

Sjekk Helsen | Vi har fokus på din helse!

sjekk helsen undersøkelse ultralyd i Oslo

Ultralyd

Halspulsårer (halskar)

Halspulsåren fører oksygenrikt blod fra hjertet til hjernen. Man får meget god oversikt over innsiden av årene og man kan med moderne teknologi vurdere åreveggen og se etter fett- og kalkpåleiringer. Samtidig kan man måle og vurdere blodsirkulasjon og gradere stenoser (innsnevringer) i halspulsårene.

Halspulsårer

Ultralyd

Halspulsårer (halskar)

Ultralyd av halspulsårer

Ultralyd av halspulsårer er en svært god og detaljert metode for å
følge utvikling av kolesterol avleiringer. Åreforkalkninger i åreveggen starter mange år før forandringene gir konsekvenser i form av innsnevringer (stenoser) og økt risiko for hjerte og karsykdommer. 

Nyere forskning viser at ultralydundersøkelser av blodårene er mer nøyaktig for vurdering av risiko for utvikling av hjerte og karsykdommer ut over konvensjonelle risikofaktorer som blodtrykk, kolesterol, alder og kjønn. Ultralydundersøkelsen er i tillegg til skånsom, helt uten stråling i motsetning til en CT- undersøkelse. 

Påvisbar og omfang av påleiringer i halspulsårene og pulsårene i lyskene gir oss verdifull informasjon om din risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt. Ved alvorlig innsnevringer (signifikante stenoser på >60-70%) vil det være indikasjon for en operasjonsvurdering hos karkirurg. Ved tidlig behandling av risikofaktorene, som livsstilsendring og medisinering, kan forandringene i åreveggen holdes i sjakk og i beste fall reverseres. På denne måten kan man redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer ved å avdekke åreforandringer tidlig. 

Derfor er viktig å få veiledning og hjelp til å ta gjennomføre nødvendige livsstilsendringer og hvis nødvendig også begynne på medisiner som for eksempel blodfortynnende, kolesterolsenkende og blodtrykkssenkende.

Bestill time

Hva inngår i en Helsesjekk med ultralyd PLUSS?

Boksene under er inkludert i Helsesjekk med ultralyd PLUSS

EKG

1CDE0494-EFBE-4853-ABB5-5B3BC3D25265

Utvidede blodprøver

Blodtrykk

Høyde og vekt - BMI

Spirometri (lungefunksjonstest)

Pris for Helsesjekk med ultralyd: 2980,-.

Pris for Helsesjekk med ultralyd PLUSS: 4980,-.

Samtidig vil man dedikere ekstra fokus på eventuelle problemområder.

Les mer: Om Ultralyd

Tilbakemeldinger

Utelukkende positive tilbakemeldinger, tusenvis av fornøyde kunder.

johan-godinez-dDYRYivNzbI-unsplash 1 (1)
Jeg anbefaler alle å ta en helsesjekk
- Linda 53