fbpx

Sjekk Helsen | Vi har fokus på din helse!

sjekk helsen undersøkelse ultralyd i Oslo

Hjerteundersøkelse

Sjekk hjertet

Omfattende hjerteutredning med fokus på forebygging av hjerte og karlidelser. Inkluderer ultralyd av hjertet, Arbeids-EKG, BT-måling, ankel-arm index registrering, BMI, relevante blodprøver samt konsultasjon hos lege med spesialkompetanse i hjertemedisin.

Kort ventetid, ingen henvisning nødvendig

hjerte karsykdom stetoskop 1

Hjerteutredning

Hjerteundersøkelse

Omfattende hjerteutredning med fokus på forebygging av hjerte og karlidelser. 

Ultralyd
av hjertet

 3290,-Ultralyd (UL) av hjerte vil gi oss informasjon om hjertets funksjon og struktur med vurdering av klaffefunksjon og pumpefunksjon.

Ingen ventetid
Ingen henvisning nødvendig
Høy kompetanse

Arbeids-
EKG

 3290,-Undersøkelsen gjøres på en spesial ergometersykkel. Man får informasjon om hjertemuskelen får nok oxygenrikt blod under belastning eller om det foreligger trange partier i årene.
Ingen ventetid
Ingen henvisning nødvendig
Høy kompetanse

24-timers EKG-
registrering

 1890,-EKG-langtidsregistrering gjør vi for å påvise hjerterytmeforstyrrelser som ikke blir fanget opp ved vanlig EKG-taking.

Ingen ventetid
Ingen henvisning nødvendig
Høy kompetanse

24-timers
BT-måling

 1890,-24-timers blodtrykksmåling er metoden anbefalt når man skal diagnostisere og følge opp blodtrykket
Ingen ventetid
Ingen henvisning nødvendig
Høy kompetanse

Oppfølging av hjerte- og karsykdom

Fra 2990,-Tilbud til personer med kjent hjerte eller koronararterie sykdom.
Ingen ventetid
Ingen henvisning nødvendig
Høy kompetanse

Informasjon om hjerteutredning

cardiogram and technical pen

Hjerte- og karsykdommer er en av de hyppigste dødsårsakene i Norge og mange lever med en eller flere risikofaktorer uten å vite om det. En hjertesjekk hos oss kan gi deg svarene på om du vil ha nytte av forebyggende tiltak, om du trenger behandling eller er uten forhøyet risiko og kan legge eventuelle bekymringer til side.
Undersøkelse av hjertet er nyttig dersom du har, økt risiko for sykdom i hjerte- og karsystemet pga. sukkersyke (diabetes mellitus), høyt kolesterol, høyt blodtrykk, fettlever eller vet om opphopning av hjerte-karproblematikk i nær familie. Relevante symptomer som berettiger undersøkelse av hjertet er blant annet:

 • Brystsmerter (ved akutte sterke brystsmerter, ring alltid 113)
 • Episoder med hjertebank med eller uten svimmelhet.
 • Uregelmessig puls
 • Hevelser i bena
 • Tungpustethet eller andre pustebesvær.
 • Tiltakende redusert fysisk yteevne, utover det man kan forvente skyldes alder eller lite trening.
 • Nyoppdaget bilyd.

Hjerterytme (EKG), blodtrykk og puls blir registrert. Belastnings-EKG inngår i Sjekk Hjertet pakken. Ved b Ved behov vil legen legge til nødvendige tilleggsunderøkelser.
Belastnings- EKG gjøres på en spesiell ergometersykkel og er egnet for å undersøke din fysiske arbeidskapasitet, evt. avdekke urytmer i hjertet (arytmier). Sammenholdt med andre undersøkelser og samtale kan denne testen indikere om hjertets blodforsyning er hindret av trange partier i blodårene som ved hjertekransåresykdom (fett- og kalkavleiringer i årene). Ved mistanke om slike trange partiervil man henvises videre til CT-hjerte (CT- koronarangiografi) eventuelt invasiv koronarangiografi.

Forebygging av hjerte og karlidelser

Forebygging av hjerte og karlidelser

Forskere mener at hele 4 av 5 hjerteinfarkt kan forebygges ved å legge om til en sunnere livsstil. En sunnere livsstil kan oppnås blant annet ved å spise riktig og røykestopp. Fysisk aktivitet er også svært viktig. Å trene regelmessig er med på å forebygge hjerteinfarkt og andre karlidelser. Vår klinisk ernæringsfysiolog tilbyr rådgivning, veiledning og oppfølging. Noen mennesker er arvelig belastet og trenger medisiner og ytterligere oppfølging av lege for å ha kontroll på hjerterytme, blodtrykk og kolesterol. Det er ikke alltid slik at riktig livsstil er nok, samtidig vil andre være heldige med sine gener og holder seg friske hele livet uansett livsstil.

Hva kan vi gjøre for deg med høyt kolesterol? 

Små justeringer i kostholdet kan gi raske resultater i kolesterolverdiene som for mange kan resultere i redusert medisinbruk.

Vi tilbyr individuelt tilpasset kostveiledning. Vi analyserer ditt nåværende kosthold og hjelper deg å finne endringer som er enkle og gjennomførbare og tilpasset dine behov. Vi tar hensyn til dine tilstander og begrensninger og våre råd er basert på vitenskap, erfaring og kunnskap.

Hvorfor kan høyt kolestrol være farlig?

Har du fått påvist høyt kolesterol, kan du stå i faresonen til å utvikle åreforkalkninger (arteriosklerotiske forandringer) og hjerte- og karsykdommer som f.eks. hjerteinfarkt eller hjerneinfarkt (slag).

Årsakene til høyt kolestrol.

Livsstil og kosthold er de viktigste årsakene til høyt kolesterol hos de fleste pasienter, men arv og genetikk spiller også en stor rolle:

 • Arvelig belastning av hyperkolesterolemi
 • Overvekt, spesielt bukfedme
 • Usunt kosthold og lite fysisk aktivitet
 • Røyking

Bestill time

Tilbakemeldinger

johan-godinez-dDYRYivNzbI-unsplash 1 (1)
Jeg anbefaler alle å ta en helsesjekk
- Linda 53
øivind
Proft, effektivt og hyggelig. Rett og slett utrolig imponert.
- Giske Vik

Ernæringskonsultasjon (45min)

 990,-

Disse prisene gjelder fra 1. oktober

Ingen ventetid
Ingen henvisning nødvendig

Oppfølgingstime ernæring (20min)

 490,-

Disse prisene gjelder fra 1. oktober

Ingen ventetid
Ingen henvisning nødvendig

Åpningstider

Mandag – Fredag

8:00 -16:00

(+47) 22 12 00 88