fbpx

Sjekk Helsen | Vi har fokus på din helse!

sjekk helsen undersøkelse ultralyd i Oslo

FAQ

Spørsmål & Svar

FAQ

Spørsmål & Svar

helsesjekk hals 1

FAQ

Her har vi samlet de oftest stilte spørsmålene vi får. Les gjerne disse og ta kontakt med oss!

1. Hva er helsekontroll med ultralyd?

Helsekontroll med ultralyd er grundig ultralydskann av de fleste organer og pulsårer i kroppen. Legespesialister i Radiologi med spesielt mye erfaring med ultralyd bruker den siste teknologien innenfor ultralyd bildediagnostikk. Man vurderer og analyserer innsiden av kroppen og på den måten kan man avklare helseplager og bekymringer samt avdekke allerede utviklet sykdom på et tidlig tidspunkt, før eventuelle symptomer og før sykdommen forårsaker avvik på blodprøver.

Legespesialisten i radiologi (røntgenlegen) undersøker blant annet stoffskiftekjertelen spyttkjertler, lymfeknuter, bryst og armhuler, lever, galleblære og galleveier, bukspyttkjertelen, nyrer og urinveier, prostata, testikler og bitestikler, lyskeregioner, livmor og eggstokker. Uavklarte kuler under huden.

Blodårene blir også nøye vurdert.
Halspulsårer
– Hovedpulsåren i magen (aorta). Sirkulasjonen til de indre organene.
– Lyskepulsårene som forsyner bena. (Lyske)

Legespesialisten måler sirkulasjonen i blodårene (arteriene) og kan avdekke eventuelle åreforkalkninger og kolesterolavleiringer (plakk/arteriosklerose). Ved påvist dannelse av plakk på innsiden av årene, gir det oss informasjon om økt risiko for hjerte og karsykdom. Vi kan ved behov supplere med blodprøver, lungefunksjonstest (spirometri) og en rekke hjerteundersøkelser som hvile EKG, arbeids EKG, langtids-EKG og langtids- blodtrykksmåling (Høyt blodtrykk).

I tillegg kan vi tilby en omfattende ultralyd av hjertet (oversikt over klaffefunksjon og pumpefunksjon) hos vår egen lege med spesialkompetanse i hjertemedisin med doktorgrad i hjertekirurgi og hjertesykdommer.

Som en del av vårt tverrfaglig team har vi en dedikert klinisk ernæringsfysiolog som kan bidra med spesialkompetanse i ernæring og livsstilsendring for det vi ønsker er å forebygge forverring av arteriosklerose (åreforkalkninger) og i beste fall vil vi kunne se en tilbakegang (regresjon) av påviste åreforandringer etter at tiltak har blitt innført og gjennomført.

Du får svar og forklaring fortløpende av legespesialisten (røntgenlegen) mens du blir undersøkt og skriftlig svar leveres til deg på vei ut døren. Eventuelle bilder og henvisning videre blir også levert om nødvendig!

Vi holder til på Skøyen i Oslo. Gangavstand fra trikk, buss og togstasjonen. Gode parkeringsmuligheter i nærområde.

Helsekontroll med ultralyd koster 2690 kroner (Gjelder fra 1 oktober). For øvrige priser, se prislisten vår her!

Før en undersøkelse som inkluderer nedre abdomen med urinblæren, livmor, eggstokker, prostata og tarm (helsekontroll med ultralyd) skal man faste i 2-4 timer og ikke late vannet 1-2 timer før undersøkelsen.

Faste fra midnatt før blodprøvetaking.

Cirka 30 min.

Cirka 60 min.

Ultralyd av brystene kan gi oss bedre oversikt over brystvevet enn mammografi, spesielt hos yngre kvinner og alle kvinner som har tette «kjertel rike» bryst. Samtidig vil man få oversikt over lymfeknutene i armhulene noe man ikke gjør ved mammografi. Vi anbefaler uansett i tillegg til ultralyd, å ta mammografi dersom man fortsatt er en del av det offentlige mammografi programmet. 

Det er gode parkeringsmuligheter i kort gåavstand fra klinikken. Se på kartet eller ring oss på 221 20 088 dersom mer informasjon er nødvendig.

Veibeskrivelse Sjekk Helsen 1024x793 1 1

Du trenger ingen henvisning for å få time hos oss.

Vi er ikke en dropp inn klinikk, men det er ingen ventetid for å få time hos oss til ultralydundersøkelser. Enkelte ganger kan man få time på dagen ellers får du som regel time samme uke du tar kontakt. For å se ledig timer som passer deg, kan du enkelt bestille time selv ved å trykke på «bestill time» knappen øverst til høyre på nettsiden og klikk deg videre steg for steg

Funnet blir vurdert av legespesialist som vet hvilket funn som krever videre oppfølging eller tilleggsundersøkelser. Vi henviser videre til riktig instans (sykehusavdeling eller røntgeninstitutt) slik at du slipper å bruke tid på å gå via enda en lege. Legespesialisten vet også hva som ikke krever videre oppfølging og kan avklare om funnet er benignt (snill) og avslutte uten behov videre henvisning. De fleste funnene ved bildediagnostikk er heldigvis benigne, men det krever erfaring og spesialkompetanse på å klare å skille maligne fra benigne (ondartede fra snille) forandringer.