Utredninger
Celleprøve er det samme som en livmorhalsprøve.
Prøven blir tatt med børste på tuppen av livmorhalsen. Alle kvinner mellom 25-69 år anbefales av norske myndigheter til å ta jevnlige celleprøver av livmorhalsen. Prøven blir sendt til laboratoriet der den blir vurdert i mikroskopet.
Er du interessert i en komplett helsesjekk?
Er du interessert i en komplett helsesjekk?
Man må huske at gynekologer er leger som har spesialisert seg videre innenfor kvinnesykdommer og fødselshjelp. Kvinnesykdommer og underliv er noe gynekologene jobber med daglig og har gjort det mange år! Det å legge seg i gynekologstolen foran en lege er ikke det kvinner gleder seg mest til, men man må ta helsen sin på alvor og gjøre de forebyggende tiltakene som finnes samtidig som man bør får hjelp av eksperter som kan forbedre livskvaliteten.
På Sjekk Helsen har vi god erfaring med nervøse og noen ganger egnstlige pasienter. Vår erfaring er at kvinnene går ut fra klinikken med et lettet sinn. Det er lov og helt normalt å være litt nervøs og lure på ting. Gynekologiske undersøkelser er som regel korte, og er du i dyktige hender, som du vil være hos oss, tar selve den innvendige undersøkelsen i gynstolen som regel bare tar noen få minutter!
Her har du noen tips og råd som er lurt å lese før undersøkelsen.
Råd til deg som skal til gynekologen
- Man må ta ansvar for egen helse sin og husk at dette gjør du for deg selv.
- Skriv ned dine gynekologiske problemstillinger og ta det med til gynekologen. Det er ikke alltid lett å huske på alt man vil ta opp, når man er inne hos legen.
- Ta på deg praktiske klær som er lette å ta av og på. Kjole eller en lang overdel kan være lurt dersom du syntes det er ubehagelig å kle av deg på underkroppen.
- Det er viktig å ha tillit til legen. Gynekologer er spesialiserte leger med mange års sykehuserfaring for å tilegne seg spisskompetansen de trenger for å hjelpe deg best mulig. Det er lettere å slappe av hos en lege man har tillit til. Føler du at ikke du har tillit til legen din burde du bytte lege.
- Jo mer avslappet du er, desto raskere og skånsom er undersøkelsen.
- Vær ærlig og snakk med gynekologen hvis du har gruet deg til undersøkelsen og er nervøs. Det er også viktig at du forteller gynekologen hvis du opplever smerter eller sterkt ubehag.
- Det er lettere å slappe av dersom man har konsentrerer seg på pusten. Pust dypt inn og ut gjentatte ganger.
- Vask deg som normalt – gjerne uten såpe. Ikke vask inne i skjeden (det blir vanskelig for gynekologen å sjekke om det er normalt utflod, dersom alt er vasket bort).
- Du trenger ikke bekymre deg for lukt og utseendet nedentil. Husk at hår er naturlig!
- Er du nervøs for innsett/bytte av spiral er det bare å ta kontakt med oss.
Skal du sette inn spiral anbefales det at du tar Ibux eller Paracet eller ca. 60 min. før timen.
- Gi beskjed til gynekologen før undersøkelsen dersom du har opplevd traumer eller overgrep.
Det er enkelt å bestille time på tlf (22 12 00 88) eller via nettsiden. Når du bestiller time på nett, skriver du kort om hva du kommer for, slik at timen blir tilpasset din problemstilling og legen er forberedt. Alle kvinner er forskjellige problemstillinger, sykehistorie, ønsker og behov. Du kan få raskt time, og du trenger ikke henvisning for å få time hos oss.
Fant du ikke det du lette etter?
Tilbakemeldinger
Utelukkende positive tilbakemeldinger, tusenvis av fornøyde kunder.