fbpx

Sjekk Helsen | Vi har fokus på din helse!

sjekk helsen undersøkelse ultralyd i Oslo

Ultralyd av blodårer

Årene (arterier, vener) fra halsen og ned lysken blir rutinemessig undersøkt og om nødvendig kan vi vurdere også sirkulasjonen ned til føttene. Man ser etter innsnevringer (stenoser) og utposninger (aneurismer). Ved påviste forandringer, vil sirkulasjonen og grad av stenose (innsnevring) måles.
Funnene sammen med pasientens alder og livsstil, vil samlet legge føringer for videre oppfølging og behandling. Vi henviser videre ved behov.

Denne undersøkelsen er inkludert i Helsesjekk med ultralyd

Blodårer

Ultralyd

Blodårer

Denne undersøkelsen er inkludert i Helsesjekk med ultralyd

Vurdering og oppfølging

Man ser at gener spiller en stor rolle og friske mennesker med normal sunn livsstil kan ha mer uttalte karforandringer enn andre som ikke lever like sunt. Derfor er det både gener og livsstil som påvirker plakkdannelser (åreforkalkniniger). Forskning viser at det kan være sammenheng mellom plakkdannelser i årene og demens.

Risiko for demens, slag og hjertesykdom blir vurdert ut ifra funnene. 

Link til forsknings dokument åreforkalkning. 

Link til forsknings dokument AJournal.

Ultralyd gir god fremstilling av nervene i kroppen som forløper overfladisk, en av disse er median nerven som forløper langs armen, gjennom håndleddet og som innerverer tommelen, pekefingeren og langefingeren. Nerven kan komme i klem i håndroten, noe som fører til nummenhet, smerter og svakhet i gripefunksjon. Ultralyd fremstiller denne nerven godt og kan påvise om den ligger i klem. Tilstanden (carpal tunnel syndrom) kan behandles kirurgisk hos en ortoped.

DVT (blodpropp i leggen eller låret)

Blodårene i beina som transporterer oksygenfattig blod fra vevet i kroppen tilbake til hjertet og lungene kaller vi vener. Vi er opptatt av de dype venene, fordi i noen tilfeller kan det danne seg blodpropp i disse venene, hyppigst i leggene, såkalt dyp venetrombose (DVT). Risikoen for blodpropp i beina øker ved inaktivitet (som ved bruk av gips), sengeleie etter operasjon, lang flytur, p-pille bruk og ved visse arvelige tilstander. 

Symptomene er akutte smerter og hevelse i den ene foten (nedenfor proppen). Ultralyd er i tillegg til blodprøve den foretrukne undersøkelsen for å påvise eller utelukke blodpropp i beina (dyp venetrombose eller DVT). Ved mistanke om DVT skal du umiddelbart kontakte lege.

Bestill time

Ultralyd-undersøkelse

Pris 1490,-

Ingen ventetid eller henvisning nødvendig

Denne undersøkelsen inngår i  helsekontroll med ultralyd

Helsesjekk med ultralyd

Legespesialisten undersøker:

Boksene under er inkludert i Helsesjekk med ultralyd PLUSS

EKG

1CDE0494-EFBE-4853-ABB5-5B3BC3D25265

Utvidede blodprøver

Høyde og vekt - BMI

Spirometri (lungefunksjonstest)

Pris for Helsesjekk med ultralyd: 2980,-.

Pris for Helsesjekk med ultralyd PLUSS: 4980,-.

Samtidig vil man dedikere ekstra fokus på eventuelle problemområder.

Les mer: Om Ultralyd

Tilbakemeldinger

Utelukkende positive tilbakemeldinger, tusenvis av fornøyde kunder.

johan-godinez-dDYRYivNzbI-unsplash 1 (1)
Jeg anbefaler alle å ta en helsesjekk
- Linda 53