fbpx

Sjekk Helsen | Vi har fokus på din helse!

sjekk helsen undersøkelse ultralyd i Oslo

Ultralyd

Lyskeregionen (lysken)

Er du interessert i en komplett helsesjekk?

indre organ urinblæren medisinsk dukke

Ultralyd

Lyskeregionen (lysken)

Hva ser vi etter i lysken?

I lyskene finner man blodårene til beina (arterier og vener) og lymfeknuter som drenerer lymfe fra beina. Man ser på blodårene som forsyner underekstremitetene (beina) med oksygenrikt blod (arteriene / pulsårene) både for å se om det er åreforkalkninger eller kolesterolavleiringer og for å måle blodgjennomstrømningen videre ned mot føttene, dersom det er mistanke om redusert sirkulasjon. 

Ved uttalte åreforkalkninger (arteriosklerotiske forandringer) og redusert sirkulasjon til beina får man ofte symptomer som smerter i leggen som øker ved belastning. Smertene opptrer ofte etter noen få minutter med belastning og gir seg som regel kort tid etter hvile. Ved omfattende åreforkalkninger og kolesterolavleiringer, vurdert sammen med alder og familiær belastning, kan det være aktuelt å forebygge mot risiko for hjerte- og karsykdom. 

Lymfeknutene i lysken vil bli vurdert samtidig for å se etter forstørrede eller patologisk lymfeknuter. En kul i lyskeregionen vil som regel bli avklart med en skånsom, enkel og rask ultralydundersøkelse. Typiske funn som forklarer en kul i lysken i tillegg til lymfeknuter, er fettkuler (lipomer) og lyskebrokk. Et lyskebrokk (inguinal hernie) er en utposning gjennom en defekt i bukveggen som presser seg videre ned mot lyskeregionen. Brokk i lyskeregionen kan noen ganger passere dypere ned mot låret og vil da bli kalt for et lårbrokk (femoralt hernie).

Bestill time

Ultralyd-undersøkelse

Vi foretar ultralyd-undersøkelse av blant annet:

Boksene under er inkludert i Helsesjekk med ultralyd PLUSS

EKG

1CDE0494-EFBE-4853-ABB5-5B3BC3D25265

Utvidede blodprøver

Blodtrykk

Høyde og vekt - BMI

Spirometri (lungefunksjonstest)

Pris for Helsesjekk med ultralyd: 2980,-.

Pris for Helsesjekk med ultralyd PLUSS: 4980,-.

Samtidig vil man dedikere ekstra fokus på eventuelle problemområder.

Les mer: Om Ultralyd

Tilbakemeldinger

Utelukkende positive tilbakemeldinger, tusenvis av fornøyde kunder.

øivind
Proft, effektivt og hyggelig. Rett og slett utrolig imponert.
- Giske Vik