Prevensjon
Det finnes mange ulike prevensjonsmetoder å velge mellom. Lurer du på hvilket prevensjonsmiddel som passer for deg? Bestill en time med en av våre dyktige gynekologer for å finne en type prevensjon som er tilpasset din livsstil, sexualitet og livsfase. Alle kvinner er ulike, derfor syntes vi det er viktig å hjelpe deg med å finne rett prevensjonsmiddel som passer deg.
Er du interessert i en komplett helsesjekk?

Valg av prevensjon avhenger av dine ønsker og behov. Det finnes mange forskjellige typer, både uten og med hormon.
Det finnes flere årsaker til at man ikke trives eller tåler enkelte typer prevensjon. Det kan være helsemessige årsaker, personlige preferanser og/eller livssituasjonen din som vil avgjøre hva som passer for deg. Prevensjon fører ikke til nedsatt fertilitet. Hormonspiraler, kobberspiral og P-stav, er de sikreste prevensjonene (mindre enn 1 av 100 blir gravide årlig), etterfulgt av p-piller, p-ring, p-sprøyte, p-plaster, og minipille (3-8 av 100 blir gravide årlig). Omkring 15 av 100 kvinner blir gravide årlig ved bruk av kondom som prevensjonsmiddel.
Eksempler på tjenester relatert til prevensjon
- Gjennomgang og veiledning av de forskjellige prevensjonsmetodene og hjelp til å finne riktig prevensjon for deg.
- Sette inn, ta ut eller bytte P-stav (du kan kjøpe p-stav direkte av oss på klinikken og få det satt inn/byttet med en gang, uten å måtte gå på apoteket) Skrive resepter på prevensjon (eksempelvis P-piller, P-stav, P-ring m.m.)
- Sette inn, ta ut eller bytte hormonspiral og kobberspiral (du kan kjøpe spiral direkte av oss på klinikken og få det satt inn/byttet med en gang, uten å måtte gå på apoteket)
- Fornyelse av resepter

Prevensjon
1790,-
Konsultasjon hos spesialist i gynekologi.
Dra nytte av våre kombinerte pakker!
Relaterte temaer
Generell Gynekologi
Gynekologene hos oss tar i mot alle kvinner med varierte og forskjellige problemstillinger…
Celleprøve
Celleprøve er det samme som en livmorhalsprøve.
Prøven blir tatt med børste på tuppen av livmorhalsen…
Ultralyd For Gravide
Sjekk Helsen tilbyr ultralyd av gravide hos våre spesialister i gynekologi. Vi tilbyr ultralyd gjennom hele svangerskapet…
Overgangsplager
Nye faser i livet kan gi nye utfordringer. Det er viktig å ta kvinnehelsen på alvor gjennom hele livet…
Utredninger
Celleprøve er det samme som en livmorhalsprøve. Prøven blir tatt med børste på tuppen…
Infertilitetsutredning
Er du ufrivillig barnløs? Er du usikker på om du kan få barn? Har du et barneønske? Vi kan hjelpe…
Veiledning
Standard gynekologisk undersøkelse med transvaginal ultralyd celleprøvetaking. Event koloskopi med…
Tilbakemelding
Eksklusivt positive tilbakemeldinger, tusenvis av fornøyde kunder.
Marius2025-03-19Trustindex bekrefter at den opprinnelige kilden til anmeldelsen er Google. Meget trygg opplevelse!! Tone Anita Lien2025-02-14Trustindex bekrefter at den opprinnelige kilden til anmeldelsen er Google. Veldig kyndig lege ! Tillitsvekkende 😊 Olav Harald Ruud2025-02-06Trustindex bekrefter at den opprinnelige kilden til anmeldelsen er Google. Kjempebra👍 Monica Oerbeck2025-01-28Trustindex bekrefter at den opprinnelige kilden til anmeldelsen er Google. Meget fornøyd med undersøkelsen, og tilfredstilte mine forventninger. Kunnskapsrik lege, og han ga god informasjon og råd. Anbefales. Johan Sanna2025-01-21Trustindex bekrefter at den opprinnelige kilden til anmeldelsen er Google. Anbefaler, rask og enkel timebestilling på kort varsel. Får svar og oppdatering fort. Veldig fornøyd! christina Håholm2025-01-15Trustindex bekrefter at den opprinnelige kilden til anmeldelsen er Google. Dette er en fantastisk klinikk. Hun som.sitter I resepsjonen er super hyggelig og du blir tatt godt i mot. Stiris er en fantastisk lege, med masse god humor. Han forteller hele tiden på hva han sjekker og hva han finner og ikke finner. Jeg har aldri fått en så god og grundig undersøkelse. Anbefaler sjekk helsen på det varmeste.
Hva kan spesialisten i gynekologi se med ultralyd?
Spiral
Spiralen er formet som en T. Den settes inn i livmorhalsen av en lege eller jordmor. Spiralen vil forstyrre sædcellenes bevegelighet, og hindre et befruktet egg i å feste seg til livmorveggen.
Det finnes to typer:
Hormonspiral inneholder gestagen og gjør slimet i livmorhalsen mindre gjennomtrengelig for sædceller.
Kobberspiral påvirker forholdene i livmoren slik at befruktning hindres.
Risikoen for graviditet er mindre enn 1%. Spiralen bør skiftes etter 5 år. Noen opplever at kobberspiralen kan gi økt menstruasjonsblødning og noen kvinner får plager ved innsetting og smerter i rygg og underliv.
P-piller (kombinasjonspiller)
Inneholder både østrogen og gestagen. Regnes som en av de sikreste prevensjonsmetodene. P-piller gir som regel regelmessige og relativt små blødninger. Hos mange kvinner, vil bruk av p-piller redusere eller fjerne menstruasjonssmerter. Man kan også hoppe over eller forskyve menstruasjonen ved å gå direkte over på nytt brett uten opphold. Det er en beskjeden økning i risikoen for å få blodpropp ved bruk av p-piller, men er du frisk, ikke-røyker og normalvektig er risikoen meget lav.
P-piller uten østrogen
Mange bruker p-piller uten østrogen etter fødsel, da du skal ikke bruke østrogenholdig prevensjon under amming, siden hormonet påvirker produksjonen av brystmelk. Rett etter fødsel er man mer utsatt for å få blodpropp. Uavhengig av om du ammer eller ikke, bør en vente noen uker med østrogener. P-piller uten østrogen er like sikker som vanlig p-piller.
Mini-pille
Minipillen inneholder gestagen og forebygger graviditet på samme måte som p-piller, men er mindre sikker. Menstruajonen er uregelmessig i starten, men blir ofte helt borte etter hvert. Minipillen øker ikke blodproppfaren, og kan derfor brukes av kvinner som av ulike grunner ikke kan bruke prevensjonsmidler med østrogen. Man må ta minipillen regelmessig til samme tid hver dag. Dersom inntaket en enkelt gang forskyves med mer enn tre timer, anbefales det å bruke kondom i tillegg i en ukes tid.
P-sprøyte
Man får satt en sprøyte hver tredje måned. Mange kvinner er blødningsfrie med denne metoden. Det anbefales ikke å gå på p-sprøyte over lengre tid, da det er økt fare for beinskjørhet.
P-plaster
Ved bruk av p-plaster får man jevn tilførsel av hormoner til enhver tid. Det er enkelt å bruke, og skiftes én gang i uken. Plasseres et sted på overkroppen eller på rumpa. Plasteret sitter godt fast, og det er derfor uproblematisk å bade og trene.
P-stav
P-stav blir ofteset brukt av yngre kvinner. Den settes inn rett under huden på innsiden av overarmen. P-staven er et fint prevensjonsmiddel for kvinner for som jobber skift eller synes det er vanskelig å ta tabletter regelmessig.
P-ring
P-ringen er en myk plastring som skal settes inn i skjeden, hvor den ligger og gir hormoner jevnt i små doser. Du kan selv sette den inn og ta den ut. Ringen skal være på plass i tre uker, deretter tas den ut en uke og da vil du få en blødning.
Kondom
Kondom er den eneste metoden som beskytter mot kjønnssykdommer i tillegg til ufrivillig graviditet.
Den er laget av tynn gummi, og rulles på penis når den er stiv. Det hindrer sædceller, virus og bakterier i å komme dit de ikke skal. Det finnes mange forskjellige typer kondomer.
Du kan bestille gratis kondomer her?
Sterilisering
For kvinner innebærer sterilisering en kikkhullsoperasjon i full narkose. For menn er det et mindre inngrep i lokalbedøvelse. Derfor er det vanligste at mannen steriliserer seg. Sterilisering hos kvinner foregår ved at egglederne kuttes over. Metoden anses som helt sikker prevensjon.